Garden Room Extension, Shaftesbury

  • Garden Room Extension, Shaftesbury

    Garden Room Extension, Shaftesbury

    Read more

Architect: Geoff Cole

Project Completed: 2023

Contractor: WRE Andrews & Sons Ltd

Working on a constrained site with large feature trees to be retained, we developed a design that replaced an existing garage and shed to provide our clients with a new garage and glazed link to a multipurpose study/guest bedroom. The project also included a garden room, utility, and shower room, replacing an existing inefficient conservatory.
Working with Hellis Solutions Ltd as tree consultants, we designed the structure around the trees with mini pile foundations being used to avoid damaging the roots.
High levels of insulation and efficient triple-glazed windows with a new underfloor heating system in the extension, provide a very comfortable internal environment.
Externally, the extension is clad with Larch boarding and has a part Zinc, part sedum roof with the natural materials enhancing this garden setting.

 

2020-02-12 133726
2020-10-23 095445
2023-08-15 114752
2023-08-15 115130
2023-08-15 115237
2023-08-15 115732
20230815 115638
From rear
Garden view

arb
riba
Houzz Design 2022
Houzz Service 2023
2024 Service